Ostatnio ulubioną przekąską mojego 1,5 rocznego syna jest
pieczone jabłuszko z cynamonem.
Proste do przyrządzenia i bardzo smaczne.
Fajna alternatywa dla kupnych ciasteczek i biszkoptów, które nie należą do zbyt zdrowych.
Przygotowanie trwa 15 min, a może służyć jako przekąska przez cały dzień.
Obieramy jabłko, kroimy w plasterki (większe lub mniejsze według uznania)
Układamy, posypujemy cynamonem.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika (220stopni) na 10minut.
Wyciągamy i dajemy na talerzyk lub wkładamy do pojemniczka i bierzemy w teren :-)
Ale się cieszę że trafiłam dziś na Twojego bloga :) Kolejny fajny pomysł! Takie suszone jabłko zawsze mi się kojarzyło z długi czasem w piekarniku! Jutro spróbuję to zrobić :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń